Vooropleiding Hotelschool The Hague, Hogeschool Zuyd Maastricht, Buas Breda, Saxion.

Start: zaterdag 24 augustus 2024

– 6 x  ONLINE les op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur
– 2 x  KLASSIKAAL les op zaterdag van 11.00 – 15.00 uur
Vrije Universiteit Amsterdam

en

– 8 x ONLINE les op woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur – vragenuur

Prijs € 695,-

Inclusief Computerboekhouden

 

VOORKOM TELEURSTELLING

MELD JE OP TIJD AAN

Zeer tevreden

Voor mijn toelating tot Hotelschool The Hague had ik een diploma Basiskennis Boekhouden nodig. Veel mensen denken dat het een saai vak is, echter Frank heeft mij laten zien dat er een interessante wereld achter de cijfers schuil gaat die zich voor je opent als je de basis van dit vak begrijpt. Met veel plezier heb ik gewerkt en mede daardoor goede resultaten behaald. Ik besloot zelfs nog een vervolg cursus Basiskennis Calculatie te doen om een diploma Financial Assistant te behalen. Veel dank voor de fijne samenwerking!

– Hannah Delsing, Amsterdam –

Wat is Dubbelzijdig Boekhouden eigenlijk?

Voorbeeld van een les.

Al onze lessen Basiskennis Boekhouden zijn in het kort gefilmd ter ondersteuning van de klassikale lessen.

Hotelschool the hague

Je volgt de HAVO C&M – zonder M&O of Economie – of misschien ben je daar al voor geslaagd. Een mooi pakket maar helaas kom je nog tekort om kans te maken op een studie aan de Hotelschool The Hague, een opleiding in de top 5 van de wereld (klik hier voor Dutch applicants requirements) of Hotelschool Managementschool Maastricht (toelatingseisen toelatingseisen hotelschool Maastricht) of Hotelschool BUas (HM, IFM, TM, ALE) of Saxion (HBS – HM/FM/TM).

In samenspraak met de Hotelschool The Hague heeft het Boekhoudcollege een korte maar intensieve cursus samengesteld die in 3 maanden kan worden afgerond.

Bewijs van inschrijving voor deze cursus

De opleiding aan Hotelschool The Hague start 2x per jaar, in februari en augustus.
Twee maanden voor aanvang van de opleiding aan Hotelschool The Hague dient een kopie van het diploma BKB® te worden ingeleverd.

Voor de opleiding aan Hotelschool The Hague die start:

– in februari  : diploma BKB® inleveren vóór 15 december, examen BKB® afleggen vóór 1 december.
– in augustus: diploma BKB® inleveren vóór 15 juli, examen BKB® afleggen vóór 1 juli.

Besluit je de cursus BKB® + te volgen aan ons instituut dan stellen wij je tegen een betaling van € 150,- een bewijs van inschrijving ter beschikking. Dit bewijs van inschrijving dien je mee te sturen bij je aanvraag om toegelaten te worden tot Hotelschool The Hague. Het bedrag zal worden verrekend met je cursusgeld. Het kost je dus niets extra.

Voor de datum van aanlevering van uw diploma BKB® bij de Hogeschool Zuyd Maastricht, Buas Breda en Saxion neemt u contact op met de betreffende opleiding.

De opleiding

De opleiding bestaat uit:

1.
Een cursus Basiskennis Boekhouden (BKB®) met afsluitend officieel erkend  Associatie – examen. [De inhoud van de cursus staat uitvoerig vermeld onder Basiskennis Boekhouden in het menu]. Een en ander wordt aangevuld met kengetallen waarmee we een boekhouding kunnen beoordelen.

Je hebt les op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.
Wij vragen je om 2x naar Amsterdam te komen voor klassikale les in het gebouw van de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, van 11.00 tot 15.00 uur.
Dat zal zijn bij les 3 en bij de laatste les, een examentraining.
DE ONLINE lessen worden opgenomen om later te kunnen terugkijken.
2.

Een cursus Computerboekhouden – begeleide zelfstudie aan de hand van onze uitstekende gratis syllabus en gratis licentie. Je krijgt een grondige kennismaking met het bekende boekhoudpakket AccountView. Je bent nu in staat je eigen boekhouding op te zetten en bij te houden en om rapporten en overzichten op te stellen. Eventueel kun je tegen vergoeding oefenen met een schoenendoos. It is the icing on the cake.

3.
De behandeling van een Engelstalige weergave van de Balans en de Resultatenrekening, zoals die ook onderwerp zullen zijn op de Hotelschool?BUAS.

Het is goed om rekening te houden met een studiebelasting van 1,5 à 2,5 uur per dag.

Het examen wordt individueel afgenomen achter de computer, door de Associatie voor Examinering.
De kosten bedragen ca. € 195,00 te betalen aan de Associatie.
De boeken dienen voor eigen rekening te worden besteld, prijs ca. € 85,00.

Let op:

Het behalen van het diploma BKB® is een voorwaarde voor toelating maar nog geen garantie. Maar een goede kennis van boekhouden zal je vrijwel altijd van pas komen in je carrière, zeker als je zou besluiten ondernemer te worden. De aanvullende stof zorgt voor een betere aansluiting op de colleges Managerial Accounting/ Cost Accounting op de Hotelschool.

 

Lestijden – Locatie – Openbaar Vervoer

Vrije Universiteit
De Boelelaan 1105
Amsterdam

Voor openbaar vervoer
klikt u www.9292.nl

Locatie in geval van klassikale lessen

De colleges starten op zaterdag om 11.00 uur en eindigen om 15.00 uur.
De tijden zijn zo gekozen dat ook deelnemers uit Maastricht, Groningen,
Middelburg of Texel de colleges kunnen bijwonen.

Hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam.

Vanaf Station Amsterdam Zuid 9 minuten lopen.

Privélessen

Het is mogelijk dat je niet toekomt aan het volgen van een klassikale cursus. Geen nood. Je kunt bij Boekhoudcollege op elk moment je opleiding aanvangen door middel van privélessen. Op die manier kan het best rekening gehouden worden met je beschikbare tijd. Bovendien gaat alle aandacht naar jou. Met je eigen inspanning bepaal je het verloop van je opleiding. Dezelfde gedegen voorbereiding maar in je eigen tempo. Idee? Vraag naar de mogelijkheden.

Verdere mogelijkheden bij Boekhoudcollege

Ben je je opleiding gestart bij Hotelschool The Hague/ Maastricht/BUAS Breda?

Dan is het ook mogelijk om verdere ondersteuning te krijgen in de Economische vakken en Statistiek en bij het opstellen van een ondernemersplan. Zo heb je altijd een hand in de rug bij je opleiding. Vraag ons naar alle mogelijkheden.

Ervaringen:

Pff… te laat. Zaterdagochtend, school. Dat was voor mij inmiddels al 2 jaar geleden. Gisteravond was het gezellig in de kroeg, iets te gezellig misschien. Goed ik was te laat, de eerste les basiskennis boekhouden was al een kwartier onderweg en daar kwam ik aan. Zoeken in de VU Amsterdam, de bewaking zegt trap op links dan ben je er. Hij wenst me veel succes…

Lees verder

Dat moet Mats zijn, hoor ik uit het lokaal links, het lokaal heeft een glazen wand dus snel kijk ik met wat voor mensen ik de komende 8 weken ga studeren. Meteen valt me iets op, ik ben de enige jongen. Een kleine bonus voor mij dus, ooit zat ik in een klas waar geen vrouw te bekennen was. Mocht je nou geen vrouw zijn en nadenken over deze opleiding, geeft dit je alvast een extra steuntje in de rug.

Goed, zo begon mijn eerste ochtend boekhouden. De les ging veel beter dan verwacht, dit kwam vooral door de enthousiaste houding van meneer Benders. Een erg bekwame docent die precies weet waar hij het over heeft. De eerste les was vrij simpel, de volledige basis van het boekhouden werd doormiddel van een aantal simpele aantekeningen uitgelegd. De balans, credit, debet, links, rechts, schulden, bezit, etc. etc. Als je dit snapt dan word het niet moeilijker, echter wel complexer was de uitspraak van de dag.
Na deze eerste les was ik eigenlijk om en had ik meteen zin in de volgende cursusdag.

Frank Benders, de docent van het Boekhoudcollege is af en toe streng, ik geloof zelf dat dit volledig terecht is. Als leraar heb je de plicht studenten door het examen te loodsen, dus mag er van de leerlingen ook wat verwacht worden. Hij bracht het simpel, namelijk: “Het is goed te doen, MBO niveau 2/3 dus voor potentieel HBO’ers een eitje.

Het motto van de lessen was: een 8 mag maar we gaan voor een 9.

Maar dat betekent wel dat je grofweg 10 uur per week aan je huiswerk moet zitten.”

Helder dus, veel huiswerk, snel tempo, na 7 à 8 weken heb jij je diploma. Dat is gegarandeerd, mits jij je best doet. Nadat Frank zijn strenge kant heeft laten zien en iedereen netjes zijn huiswerk maakt is er ook ruimte voor gezelligheid, wat naar mijn mening erg goed is voor het leerproces van de hele groep. Zo is er gelegenheid om elkaar te helpen tijdens het zelfstandig werken, ook daar leert men van.

Het Boekhoudcollege zou ik aan iedereen aanraden, niet alleen als je naar de Hotelschool The Hague wilt. Ook voor ieder ander die het fijne wilt weten van hoe dat nou precies werkt in zo’n administratie.
Al met al krijg je een mooi diploma waar je ook echt wat mee kan. Het gemiddelde van onze klas was na 8 weken een 7,5. Mooie score en iedereen was geslaagd! Uiteindelijk is mijn keuze niet op de hotelschool gevallen, gelukkig kan ik met dit diploma veel meer dan naar de Hotelschool. Allemaal met dank aan een enthousiaste meelevende docent.

Mats Joren, mede namens zijn klasgenoten.

Beste studenten,

Mijn naam is Lissy en ik ben studente aan de Hogere Hotelschool Den Haag. Voordat ik mij ging aanmelden voor het selectie proces van HTH heb ik grondig onderzoek gedaan.

Lees verder

Wat al vrij snel naar voren kwam, was dat een basiskennis van Boekhouden en/of Economie erg belangrijk was voor bepaalde vakken. Ik, als geslaagde VWO studente, mocht wel zonder deze vakken naar binnen omdat de opleiding HBO is, alleen wilde ik mijzelf niet alvast een achterstand geven. Daarom heb ik besloten om 10 weken lang in de zomer privé lessen te volgen bij Frank, docent bij het Boekhoudcollege. Het Boekhoudcollege is ook gelinkt aan Hotelschool en daarom een erg goede keus. Frank wist mijn vakken en mijn boeken en kon mij zo al een erg goede voorsprong geven op de rest. Ik heb binnen deze 10 weken erg veel geleerd, ik heb mijn lessen makkelijk kunnen volgen en mijn tentamens allemaal in 1x gehaald.

Ik ben Frank enorm dankbaar voor zijn geduld en goede uitleg. Voor alle studenten die geen achterstand willen oplopen bij het begin van hun studie raad ik het zeker aan om deze cursus te volgen.
Ik heb enorm veel geleerd en natuurlijk ook veel plezier gehad!

Groetjes,

Lissy Witte

Lees hieronder het interessante interview met
een belangrijke voormalige student van Hotelschool The Hague:

Parool over Marcel van Aelst Okura

Voorkom een teleurstelling.
Meld je tijdig aan.

3 weken vóór aanvang van de cursus zullen wij berichten of de cursus definitief zal plaatsvinden.

Meld je aan - met je adres s.v.p. - of stel je vraag